Guide til sikker handel

Oplever du en billig produkt hvor prisen næsten er for god til at være sand, skal du som udgangspunkt være skeptisk. Mange steder på nettet florerer der falske annoncer, hvor svindlere forsøger at få dig til at forudbetale for en vare som ikke eksisterer. Kendetegnene for disse falske annoncer er att annonceteksten er på dansk, men dialogen er efterfølgende på engelsk, sælger vil ikke lade dig afhente varen, men kræver forudbetaling eller att sælgers profil er nyoprettet.

Brug din sunde fornuft

Mød sælger personligt og se varen inden du betaler. Spørg efter en original kvittering på vare. Lav en udskrift af annoncen og gem al korrespondance til evt. senere brug. Hvis der findes et unikt nummer på varen, f.eks.: IMEI-nummer ved telefoner og stelnummer ved cykler, kan dette tjekkes ved politiet. Mød så vidt muligt sælger og afslut handlen, så du får varen i hånden og betaler kontant ved samme lejlighed. Vi oplever, at sælgere med annoncer i specielle varekategorier har lokket købere til at overføre penge og aldrig sendt varen. Det drejer sig om mobiltelefoner, spillekonsoller og billetter. Det er vigtigt også være meget forsigtig, hvis du planlægger at købe et dyr. Aldrig købe et dyr fra ukendte kilder - det er vigtigt, at du ved, hvor det kommer fra, og hvor det blev født.

Mød sælger personligt

Use safe and secure payment methods

Vær forsigtig med dine personlige oplysninger

Dine personlige oplysninger - dit navn, adresse, telefonnumre, personnummer, fødselsdato, bank eller bank kortoplysninger, passport detaljer, login oplysninger - er værdifulde og kan let misbruges. Selv køber og sælger har brug for at vide, hvem de gør forretninger med, og sælgeren kan være nødvendigt at sende varerne til køberen, undgå at give flere oplysninger end nødvendigt, og aldrig give din bank eller kortoplysninger, personnummer, eller fødselsdato, når de køber.

Personlig sikkerhed

Når du ser varerne eller kommer til at møde en sælger, hvis du har nogen bekymringer overveje at tage nogen med dig for din personlige sikkerhed eller i det mindste lade nogen vide, hvor du skal hen. Når det er muligt, mødes på et offentligt sted, i dagslys, og undgå at bære store mængder af kontanter på din person.

Ansvarsfraskrivelse

Da annoncer på Alleannoncer.dk er samlet automatisk, kan vi ikke garantere deres nøjagtighed eller nøjagtigheden af indhold er knyttet til på eksterne websteder. Alleannoncer.dk indebærer ikke nogen tilknytning til eller godkendelse af eller af, udgiverne af eksterne websteder eller deres brugere.